duurzame & stijlvolle

website voor starters: alles wat je moet weten

Gefeliciteerd met je nieuwe onderneming! Je hebt een grote stap gezet, maar er is nog veel werk aan de winkel. Een van de belangrijkste dingen die je moet doen, is een website maken voor je bedrijf. Een website is je online visitekaartje en het is de manier waarop potentiële klanten je kunnen leren kennen.

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over websites voor starters. Ik vertel je wat een website voor je bedrijf kan betekenen, hoe je een website maakt en waar je op moet letten bij het kiezen van een webhostingprovider.

waarom een website voor je bedrijf?

Een website heeft veel voordelen voor je bedrijf. Het is een manier om:

 • Je bedrijf te presenteren aan potentiële klanten.
 • Je producten of diensten te promoten.
 • Informatie over je bedrijf te delen.
 • Met klanten in contact te komen.

Een website is dus een essentieel onderdeel van elke onderneming. Het is een manier om je bedrijf te laten groeien en succesvoller te worden.

hoe maak je een website?

Er zijn een aantal manieren om een website te maken: zelf doen, door een webdesigner laten maken of een combinatie daarvan.

 • Zelf een website maken

  Als je zelf een website wilt maken, heb je een aantal tools nodig. Je kunt een websitebouwer gebruiken, zoals Wix of WordPress. Deze tools maken het gemakkelijk om een website te maken, zelfs als je geen technische kennis hebt.
  Je hebt ook een domeinnaam en hosting nodig. Een domeinnaam is de URL van je website, zoals www.jouwbedrijfsnaam.nl. Hosting is de plek waar je website wordt opgeslagen.

 • Een professional inhuren

  Als je geen tijd of zin hebt om zelf een website te maken, kun je een professional inhuren. Een webdesigner kan een website voor je maken die precies past bij je bedrijf.

 • Zelf je website maken met hulp van een professional

  Ook dat is een mogelijkheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een online training die je kunt volgen en daarnaast een webdesigner die je vragen kunt stellen. Of je laat je website door een websitebouwer maken en onderhoud deze daarna zelf. Het zal je niet verbazen dat ZINNIG [web] DESIGN je met beide kan helpen.
  Kijk HIER voor meer informatie.

webhostingprovider kiezen

Voor een website, heb je altijd een webhostingprovider nodig. Een webhostingprovider is een bedrijf dat de ruimte op hun servers beschikbaar stelt voor je website. Er zijn veel verschillende webhostingproviders op de markt. Bij het kiezen van een webhostingprovider moet je op de volgende dingen letten:

 • De prijs.
 • De hoeveelheid opslagruimte.
 • De bandbreedte.
 • De uptime.

Meer weten over Hosting? Kijk dan HIER even.

tips voor een goede website voor starters

Hier zijn een paar tips voor het maken van een goede website voor starters:

 • Maak een duidelijk menu

  Je menu is belangrijk voor de navigatie van je website. Zorg ervoor dat je menu logisch is en dat bezoekers gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze zoeken.

 • Gebruik goede content

  De inhoud is de belangrijkste factor voor het succes van je website. Zorg ervoor dat je content relevant is voor je doelgroep en dat het goed geschreven is.

 • Gebruik goede afbeeldingen

  Afbeeldingen kunnen helpen om je website aantrekkelijker te maken. Gebruik afbeeldingen die van hoge kwaliteit zijn en die relevant zijn voor je content. Zorge er wel voor dat je foto’s niet te groot zijn want dan maken ze je website langzamer. Meer weten over afbeeldingen? Kijk dan HIER even.

 • Optimaliseer je website voor zoekmachines

  Met zoekmachineoptimalisatie (SEO) zorg je ervoor dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. SEO is belangrijk om ervoor te zorgen dat potentiële klanten je website kunnen vinden.

onepage website

Heb je nog niet zoveel te melden en is je budget niet zo groot dan kan je er ook voor kiezen te starten met een Onepage website. Een Onepage website is een website die bestaat uit één pagina. Dit is een goede optie voor starters die een eenvoudige website willen maken die gemakkelijk te beheren is.

Een Onepage website heeft een aantal voordelen:

 • Eenvoudig te maken: Een Onepage website is gemakkelijk te maken, zelfs als je geen technische kennis hebt.
 • Eenvoudig te beheren: Een Onepage website is gemakkelijk te beheren, omdat je niet meerdere pagina’s hoeft te onderhouden.
 • Efficiënt: Een Onepage website is efficiënt, omdat bezoekers alle informatie die ze nodig hebben op één pagina kunnen vinden.

duurzame website

Ook met je website kan je rekening houden met Duurzaamheid. Een duurzame website is een website die rekening houdt met het milieu. Dit betekent dat de website zo min mogelijk energie verbruikt.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je website duurzamer te maken:

 • Gebruik een webhostingprovider die groene energie gebruikt.
 • Zorg dat je website zo simpel mogelijk is, dit wil niet zeggen dat je website saai hoeft te worden.
 • Gebruik afbeeldingen die niet te groot zijn.

Door je website duurzamer te maken, kun je je bedrijf milieuvriendelijker maken en je bijdragen aan een beter milieu.

duurzaamheid

conclusie

Een website is belangrijk voor elke onderneming of je nou een hele webwinkel wilt of alleen maar een visitekaartje voor je bedrijf. Het is een manier om je bedrijf te presenteren aan potentiële klanten, je producten of diensten te promoten en met klanten in contact te komen.

Wil je meer weten over het maken van een website, maak even een vrijblijvende afspraak in MIJN AGENDA of vraag gratis de WEBSITE PLANNER (twv €27,-) aan. Beide kan je hieronder doen.