Snel zelf een e-mailhandtekening maken

Ik ben jaren aan het rotzooien geweest met allerlei ‘handigheidjes’ (die me een eeuwigheid kosten om er dan achter komen dat het niet werkt) om een mooie e-mailhandtekening te maken. Drama was het totdat ik een gratis tool ontdekte waarmee je dit gewoon heel simpel voor elkaar kan krijgen.

zelf een e-mailhandtekening maken?

Ik neem je stap voor stap mee:

Ga naar www.signaturehound.com en maak een gratis account aan. (FYI: het is geen affiliate link, ik verdien hier niets mee)

Als dat gelukt is en je bent ingelogd (vergeet je inloggegevens niet voor als je nog een keer iets wilt wijzigen). Kies rechtsboven voor NEW SIGNATURE en geef je handtekening een logische naam.

In de linker kolom heb je dan een aantal tabs die je moet doorlopen.

Je begint met de TEMPLATE, deze kan je later altijd weer aanpassen dus kies er gewoon voor eentje die je nu leuk lijkt.

Daarna ga je verder met het invullen van je PERSONAL INFO en je BUSINESS INFO. Loop het door en vul in wat je kwijt wilt, wat je niet invult zal ook niet zichtbaar zijn in je handtekening.

Dan het leuke gedeelte, het DESIGN. Hier kan je lettertype, kleuren, icoontjes etc invullen. Probeer het een en ander uit, je kan direct zien wat er gebeurt als je iets aanpast. Onderin kan je aangeven of je het logo van Signature Hound wilt laten zien. Je kan dit uitvinken en daar hoef (voor de verandering een keer) niet voor te betalen.

Je kunt ook nog een CALL TO ACTION toevoegen aan je e-mailhandtekening dmv een afbeelding. Als je bijvoorbeeld (tijdelijk) een leuke actie hebt kan je deze hier plaatsen. De afbeelding kan je makkelijk met Canva maken

Bij de DISCLAIMER kan je een ondertitel plaatsen maar dit is niet nodig. Er staat standaard een voorbeeld van wat je erin zou kunnen zetten maar als je dit helemaal weghaalt is het niet meer zichtbaar.

Ben je helemaal tevreden bent? Dan ga je linksboven naar INSTALL SIGNATURE. Je kunt hier aanklikken waar je de handtekening wilt gaan gebruiken, je krijgt dan direct een complete uitleg hoe je dit moet doen.

Wil je meerdere verschillende handtekeningen gebruiken dan maak je er verschillende aan zoals hierboven uitgelegd en plaats je die waar je ze nodig hebt.

Je gegevens blijven in je account bewaard dus wil je later nog eens je handtekening onder een andere mail gebruiken of een aanpassing doen dan kan je gewoon opnieuw inloggen en alles staat er nog.

Signature Hound is helemaal gratis maar als je het een fijne tool vind kan je een donatie doen voor de developers. Je vind dit linksonderin.

Ben benieuwd naar jouw handtekening, stuur me even een MAIL als het gelukt is, dan kan ik hem ook even zien.

Dit is een voorbeeld van hoe de mijne is geworden:

GRATIS CHECKLIST

wat heb je nodig om een website te maken

Met deze checklist weet je precies wat je nodig hebt om een start te maken met je nieuwe website.

Web Design Checklist